Съединените щати публично смъмриха избрания президент на България, който имаше неблагоразумието

...
Съединените щати публично смъмриха избрания президент на България, който имаше неблагоразумието
Коментари Харесай

Заради Крим САЩ смъмриха Радев, коментира руски депутат

Съединените щати публично смъмриха определения президент на България, който имаше неблагоразумието да признае действителностите – Крим де факто принадлежи на Русия. Вашингтон бързо обясни основите на „ партийната дисциплинираност “ за близкия кръг от съдружници на Съединени американски щати. Това бе коментарът на заместник-председателят на Съвета на федерацията на Русия Константин Косачов по отношение на изявлението на българския президент Румен Радев, че Крим сега е под контрола на Русия, заяви ТАСС.

Според него това е епизод от интернационалния дневен ред, " който е заслужен за споменаване в един ред с оповестените от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен нови американски наказания против газопровода „ Северен поток 2 “.

" Когато това се случи в границите на една страна, Съединени американски щати го назовават тирания. Но когато такава процедура бъде наложена на целия свят, това се смята за „ демократичен международен ред ", разяснява Косачов.

По-рано в понеделник Съединени американски щати показаха " дълбокa угриженост " от изказванията на президента Румен Радев за Крим. Това се показва в позицията на страната, оповестена на Facebook страницата на посолството на Съединени американски щати в България.

" Съединените щати, Г-7, Европейският съюз и НАТО постоянно са били ясни и обединени в позицията си, че макар опита на Русия да го анексира и продължаващата окупация, Крим е украински. Всички ние, включително и България, декларирахме на Срещата на върха по Кримската платформа през август, че Крим е неотделима част от Украйна и че ние не признаваме и няма да признаем съветските опити да легитимират противозаконното завладяване и окупацията на полуострова. През последните няколко дни ние изразихме нашето надълбоко безпокойствие пред българските управляващи, както във Вашингтон, по този начин и в София ", се споделя в позицията на Съединени американски щати.

Впоследствие Радев изясни, че нееднократно е заявявал, че анексирането на Крим е в нарушаване на интернационалното право ". 

" Това е ясно изразена позиция на България във всички интернационалните организации. От юридическа позиция Крим принадлежи на Украйна и страната ни е декларирала неведнъж поддръжката си за нейния суверенитет и териториална целокупност. Същевременно, както президентът Румен Радев акцентира в предизборния спор, " сега " Крим се управлява от Русия и е повече от ясно, че този проблем не може да се реши по силов път ", се показва в позиция, която беше публикувана от прессекретариата на президента.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР